Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


viernes, 3 de septiembre de 2010

Fototeca: La Santa Misión.17 de març de 1963.

.



A la imatge es veu la gran Creu feta de pi envoltada dels hòmens i a punt per ser transportada al muscle durant un tram. El rector Rvdo. Juan Sanchis Requena fa la benedicció*.



Podem distingir entre tots els hòmens i a la part de baix de la fotografia, al Pare Perona, franciscà que va organitzar la Santa Missió*.




Una bonica vista de la pl. Sant Engraci des d'on va partir la creu. Al fons es pot observar la font de la Barca*.



A la fotografia es veu com la Creu es portada al muscle dels hòmens i ha arribat al final del c/ Església. Es poden observar a les dones amb ciris, auxí com poals d’aigua que feien falta per col·locar la Creu a la Serratella*.




En primera fila el camió d’Eliseo que va traslladar la Creu fins als peus de la Serratella, on altra vegada l’agafarien el hòmens al muscle i la pujarien serra amunt. També podem distingir al pare Perona que amb altaveu en mà anima als assistents*.




La Creu col·locada al cim de la Serratella*.


*Fotografies: Arxiu fotogràfic de la Biblioteca Degà Ortiz d'Aielo de Malferit. Procedència: Ester Egea Mollá.


Mª Jesús Juan i Mariló Sanz


2 comentarios:

  1. Efectivament, com sembla dir l'anterior comentari, és una gran creu.Per la foto en la que es veu el camió sembla que mesura més que la façana de la casa, per lo que calcule que deu fer al menys 10 metres.
    Molt bé per treure a la llum un episodi oblidat de la nostra historia que, en el meu cas, desconeixia totalment.
    Pense que si la van carregar al camió seria per portar-la per la carretera d'Ontinyent i, passat el pont d'Aielo, pujar-la al muscle per la llometa que porta a la Serretella. Tal volta no la portaren pel pont de la Central per la pendent tan pronunciada i per lo estret del pont.

    ResponderEliminar