Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 11 de enero de 2011

Juan Carlos Colomer canta sobre Aielo de Malferit








CANÇONS SOBRE AIELO : escrites i cantades per JUAN CARLOS COLOMER


És Juan Carlos, viu a Agullent, un poble menut, situat al peu de la serra que li dona el seu nom; encara que ell, enorgullit, sempre diu que és d'Aielo de Malferit, perquè és en este poble on va nàixer i viure fins que altres vents el portaren cap on resideix.

Confessa la seua passió de sempre per cantar. Però més passió encara experimenta quan el que canta ho ha escrit ell. Juan Carlos escriu lletres i escriu la musica que ho acompanya. Segons diu, no sap exactament si això és ser cantautor, però si que sap que composar per cantar és el que més li agrada fer perquè és quan realment expressa el que sent.

Per poder arribar a tota la gent, prefereix fer lletres i composar música fàcil d'entendre i amb melodies i ritmes que formen sons coherents. Ell mateix descriu el que escriu com lletra compromesa amb l'Amor, el Desamor i Dedicatòries; també, com no, compromesa amb la nostra Terra, la nostra Llengua i la nostra Història.

Un dels seus principals interessos dins l’àmbit musical és la Música Popular i Tradicional Valenciana; la de sempre i la de nova creació. Li agrada fer-la adaptada als temps actuals, amb l’objectiu de mantenir i donar-li utilitat a una cosa tan nostra.

Juan Carlos ho té clar i així ho expressa dient que mantenir les nostres tradicions, és fer memòria; fer memòria de lo nostre, és recordar la història; i tindre història és la base i el fonament principal per a ser un poble.

Fer una cançó i dedicar-la al poble, a la serra, a la festa, a la família... així com cantar i refer altres que des de sempre s’han cantat a les nostres terres, és cosa que l’ompli, li agrada i el fa sentir bé.




El sentiment que Juan Carlos posa escrivint lletres i música es veu en el resultat. I el resultat són les seues cançons i escoltar-les quan les canta.

Com exemple tenim unes cançons on mostra part de la seua història personal, dedicada a familiars i Aielo.

Gaudiu de les lletres, de la música i de les imatges que acompanyen cada cançó.


Mariló Sanz Mora

Discografia :

– Fins Ara. Cançons – edició desembre de 2007.
Gravació Cd. Mostra presentació Tirant de Rondalla 2010.

Entorns musicals :

TIRANT DE RONDALLA , Associació Cultural – Agullent
MÚSICA POPULAR VALENCIANA - Rondalla Baladre de Muro
CANT D'ESTIL VALENCIÀ - Escola de Música de Godella
CANT POLIFÒNIC - Coral Llorenç Barber d’Aielo de Malferit
Per a saber més de Juan Carlos contactar: tirantjc@hotmail.com
També al Facebook i Myspace: www.facebook/juancarloscolomer
www.myspace/juancarloscolomer

No hay comentarios:

Publicar un comentario