Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 2 de agosto de 2011

Les Festes de fa 50 anys



En el 50 aniversari de les modernes Festes de Moros i Cristians d'Aielo de Malferit des d'este blog d'història volem recordar-les traient a la llum el Programa de Festes de l'any 1961*. Són 60 pàgines que ens mostren un poble molt diferent al de ara, i és que mig segle no passa debades per a ningú. Veient els anunciants, la majoria desapareguts ja, podem intuir  el pes que tenia en l'economia local l'agricultura (7 viveristes) i el xicotet comerç (bars, carnisseries, verduleries, forns-panaderies, ultramarins i una tenda de teixits-sabateria) i la presència quasi testimonial de la industria (Vidriera Ayelense, la Botelleria i "Yesos Solera").

Sorprèn que un acte com l'Entrada de Moros i Cristians, que tanta rellevància tindrà després, figure en el programa com:

"Gran Cabalgata-Retreta, con participación de magníficas carrozas, parejas a la grupa y comparsas".

Evidentment els aieloners no eren conscients en aquells moments de la transcendència que tindrien en el futur aquelles comparses que per primera vegada desfilaven pels carrers del poble.

Ha passat mig segle i les Festes de Moros i Cristians ja estan arrelades en les tradicions del nostre poble. Des d'Història d'Aielo vos desitgem unes bones Festes a tots.


Calabuig

View more presentations from HistoriadeAielo

*Power Point editat per Juan José Tudela

No hay comentarios:

Publicar un comentario