Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


lunes, 1 de agosto de 2016

FOTOTECA: Sant Engraci Màrtir a l'any 1965.



Dia 7 d'agost de 1965, dia de sant Engraci Màrtir, patró d'Aielo de Malferit. 

Baixada de la imatge de sant Engraci Màrtir des del Calvari pel carrer del Mig fins a l’església. La imatge baixa acompanyada de les comparses, coets i musics fins a l’església. Rafael Belda Ureña, aleshores president de festes, va posar tot el seu empeny en recuperar esta festa tant nostra i local que va deixar de realitzar-se feia anys. 

En aquell temps, la nova imatge de sant Engraci, costejada pel matrimoni Victor Reig Belda i Teresa Juan Sanchis a l’any 1942, estava dipositada a l’església a l’espera de la construcció d’un altar propi que no es va dur a terme. 

Rafael, una vegada aconseguits els permisos pertinents, va consultar a les persones de més edat del poble sobre el recorregut habitual i quins eren els carrers per on baixava i desprès pujava el Sant Patró, refent i recuperant així el trajecte tradicional.

Uns dies abans de la festa, Juan Giménez “Solera” va pujar la imatge del sant al Calvari amb el seu camió, per poder-la baixar el dia 7 d’agost de 1965, com venia realitzant-se des d’antany. 

A l’any 2015, es compliren 50 anys que venim celebrant amb tota solemnitat la baixada i posteriorment pujada del patró sant Engraci Màrtir, com es realitzava abans, gràcies l’interès i voluntat del president de festes Rafael Belda Ureña. 

Arxiu Fotogràfic Biblioteca Pública Municipal “Degà Ortiz i Sanz” Aielo de Malferit (Col•lecció de Rafael Belda Ureña).

No hay comentarios:

Publicar un comentario