Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


lunes, 24 de octubre de 2016

FOTOTECA: Nuvis






La parella de nuvis Vicent Ortiz Cháfer i Josefa Mora Martí passejant a l’Eixample, a l’estiu de 1955. Vicent, amb una mirada apassionada com si d’un artista de cine dels anys 50 es tractara, i Pepica, ben vestida i moderna amb un somriure de felicitat absoluta, un diumenge d’estiu per l’Eixample. 

Després de 6 anys de festeig, el 20 d’octubre de 1956,  contragueren matrimoni a la parròquia d’Aielo de Malferit. Enguany celebren 60 anys de feliç matrimoni. Vicent recorda que totes les dies anava a casa de la novia, després d’un llarg dia de treball de sol a sol llaurant amb el matxo, a la vora de la llar passaven el temps xarrant. 

Després d’un parell d’hores d’animada conversa i segons consideració de la sogra, “Pepica Orgue”, esta amb les estenalles escampava les brases del foc, era la senyal de posar fi al galanteig, per eixa nit s’havia acabat, demà ja hi hauria un altre moment... 

Ells dos rememoren aquells anys, amb pesar i al mateix temps amb alegria, recorden les tradicions i costums d’abans lligades a la vida amorosa dels joves: la dona de be, els festeig, el no poder estar sols amb la novia... “uf si aquelles persones vingueren ara...”,  “no han canviat les coses...”. 

Vicent amb 85 anys i Pepica amb 84, este cap de setmana han viscut un aniversari únic i molt especial... seixanta anys junts bé mereixen un bon record, com aquesta fotografia, que va   captar el fotògraf, una bonica imatge quotidiana de dos joves aieloners enamorats, una de les instantànies més representatives i estimades de la seva vida en comú. 



 Per molts anys, parella!

Arxiu Fotogràfic Biblioteca Pública Municipal “Degà Ortiz i Sanz”, Aielo de Malferit (Col•lecció Josefa Mora Martí).











No hay comentarios:

Publicar un comentario