Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


jueves, 27 de julio de 2017

IV MOSTRA FESTERA 1966-2016. Inauguració de l'exposició




Exposició instal•lada a la sala d’adults de la Biblioteca Municipal, durant el mes de juliol 2016. Organitzada per la Biblioteca Pública “Degà Ortiz i Sanz” i l’Associació de Moros i Cristians d’Aielo de Malferit amb el patrocini de l'Ajuntament d’Aielo de Malferit.

La mostra festera estava dividida en 4 parts ben diferenciades:



1).-Primerament es podia vorer un recorregut per la festa de l’any 1966, conèixer a les seues festeres i la regina Adelia Barber, la gent, el poble, l’entrada triomfal, les festes de moros i cristians, la Rondalla RE-DO-LA...



2).-Seguidament un homenatge i reconeixement a 5 festers aieloners: Ramon Juan Colomer, Ramon Bataller Pastor, Federico Barber Belda i Rafael Vidal Ferri que han segut part important de la festa des de fa més de 50 anys i encara es troben actius.
I un sentit homenatge a Sebastian Sánchez Mompó, gran fester que ens va deixar a l’any 2016.



3).-La tercera part dedicat a la Regina, Noelia Vidal Belda, i dames de la cort d’honor de 1991, que complien el seu 25 aniversari.

4).-Com a novetat, aquest any participava i exposava l’Associació Fent Fotos Aielo, mostrant un grapat d’imatges i autèntics moments de les festes de 2015, que captarem amb les càmeres dels socis.
L’exposició fotogràfica anava acompanyada de la projecció d’un audiovisual, tot un complet àlbum fotogràfic de la festa de l’any 1966, que complementava la IV Mostra Festera 1966-2016. Un homenatge a les festes i els festers de l’any 1966, i molt especialment a la regina de festes, Adelia Barber Colomer i la seua Cort d’Honor. A la Rondalla Re-Do-La (1960-1966) i a la fundadora Josefa Castelló Ferriol, i també l’acte d’inauguració del dipòsit de l’aigua de la població que actualment continua en ús.






Mª Jesús Juan
Lola Domingo
IV Mostra Festera 1966-2016

No hay comentarios:

Publicar un comentario