Del jardí bell de València
és Ayelo ermosa flor
que escampa, arreu, les fragàncies
que despedeix lo seu cor
Miguel Ferrándiz . "Himne a Ayelo"


martes, 1 de agosto de 2017

HOMENATGE FESTER: Rafael Vidal Ferri (IV Mostra Festera 1966-2016)



Rafael Vidal, “Rafelito l’obrer” per a tot el veïnat d’Aielo.

Soci fundador dels Caníbals a l’any 1962. Al celebrar el 50 aniversari de la creació de la comparsa (1962-2012), va rebre homenatge junt a tots els socis fundadors.

L’origen dels Caníbals es deu a la feliç iniciativa d’un grup d’amics treballadors del tèxtil de la fàbrica de Rafael Haro d’Agullent i d’altres sectors.

A l’any 1969 es funda una nova comparsa amb el nom de Bucaneros. Segons conta el mateix Rafael,  la idea va sorgir durant un sopar d’amics en la festa de sant Llorenç, a l’estiu de 1968, allí entre comentaris i bons consells de tot el grup d’amics, determinaren i li donaren forma a la nova comparsa cristiana. Rafael ha esta profundament involucrat en l’administració interna de la comparsa. És un fester al que no li agrada estar a primera línia ni ostentar càrrecs, però és el primer en tirar una mà quan se'l necessita. En definitiva  és un d'aquests festers en l'ombra tan necessaris per a les nostres Festes de Moros i Cristians.

També ha esta col·laborador durant anys del programa de festes, on ha deixat constància amb els seus escrits de la crònica i origen de les festes, esdeveniments locals, treballs urbanístics i d’opinió del poble.

Els bucaners han complit ja 47 anys de vida festera i de desfilades estiuenques pels carrers d’Aielo, omplin de color la festa. 


Rafael, soci fundador, segueix com a membre actiu ell i tota la seua família que segueix els seus passos, i considera esta comparsa com la seua segona família, la gran amistat entre tots ha segut resultat d’autèntics instants per al record.


Mª Jesús Juan
Lola Domingo
IV Mostra Festera 1966-2016
HOMENATGE FESTERS

No hay comentarios:

Publicar un comentario